dijous, de juny 22, 2006

OBRES A LA PISCINA



S'estan realitzant millores en la piscina. Un nou mur de contenció s'està construint. M'han dit que la pedra la porten de Callosa.

dimarts, de juny 06, 2006

MANIFESTACIÓ EN DEFENSA DE LA TERRA


Col·lectius de les nostres comarques participaren en la manifestació en defensa del territori del passat dissabte.
A més de l'autobús que va eixir des d'Alcoi, molta altra gent es va desplaçar a València amb els seus vehicles


Un bon nombre de persones de l'Alcoià i el Comtat van participar el passat dissabte en la manifestació celebrada a València amb el lema "Pel nostre futur, defensem el territori", convocada per més d'un centenar d'entitats i plataformes de tot el País Valencià agrupades en el moviment "Compromís pel Territori". En la manifestació va participar una gran quantitat de gent (15.000 persones, segons la Policia Nacional; 50.000 segons fonts de l'organització).
Una part dels assistents de la comarca es van desplaçar en l'autobús organitzat per diversos col·lectius, mentre que moltes altres persones van acudir a València amb els seus vehicles particulars; cal dir que també es van organitzar autobusos des de comarques veïnes, com ara la Vall d'Albaida (Bocairent) i l'Alacantí.
La manifestació, que va discórrer amb un to festiu i reivindicatiu, va ser una mostra de la gran quantitat d'organitzacions socials que estan sorgint arreu del País Valencià per oposar-se a la barbàrie urbanística que patim. Com deia el manifest llegit al final de la manifestació, a la nostra terra "s'especula amb la terra i l'aigua, es destrossa el paisatge, el medi natural i el patrimoni cultural, amb la permissivitat interessada de les administracions locals, en les quals es fa cada dia més present l'ombra de la corrupció".
Compromís pel Territori reclama una moratòria dels projectes urbanístics que no acrediten la suficient transparència informativa o que no compten amb el consens previ amb els ciutadans; així mateix, exigeix un debat social per definir un model territorial, social, econòmic i energètic que responga a les necessitats reals de la població, que impedisca l'especulació i que protegisca el medi ambient.
Entre les pancartes comarques, hi havia diverses reivindicacions:"Serra de Mariola: ni pedrera, ni golf, ni més urbanitzacions", contra l'hotel que el PP vol construir a la Font Roja, algunes d'oposició a la urbanització de Benasau i una contra el Pla Eòlic del Comtat.