diumenge, de febrer 19, 2006

ARES DEL BOSC

Tanca de protecció alta

En estos dies l'Ajuntament de Benasau ha col·locat una tanca de protecció en la part alta del poble d'Ares, des d'esta web li aplaudim la seua iniciativa, però veiem que encara és insuficient, ja que hauria d'haver-la continuat fins al final del tram, (davant de casa dels francesos). No cal ni dir-ho, que ja posats en això, li recomanaríem que continuara en el principi del carrer de la Marina, on ja ha ocorregut algun fet lamentable i amb conseqüències (caigudes de xiquets menuts).

dimarts, de febrer 14, 2006

EL PAÍS


EL PAÍS, diumenge 22 de gener de 2006
BENASAU


"La sang no ha arribat al riu, però hi haurà baralla". L'autor del gràfic comentari és José Espinós, un dels a penes 200 veïns de fet de la localitat de Benasau (El Comtat), que en l'últim any viuen un agre enfrontament entorn dels projectes urbanístics que, de cristal·litzar, difuminaran la seua tradicional estampa rural i agrícola. "Açò és un infern", subratlla la seua esposa, Concepció Crespo. El matrimoni, s'alinea amb el col·lectiu veïnal que, explícita o tàcitament, respatlla el projecte d'un PAI a què s'han presentat dos ofertes: una de 800.000 metres quadrats en plena horta, en les proximitats del llit de riu Frainos i la revisió del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU), que inclou la requalificació d'altres 360.000 metres de sòl rústics. les dos iniciatives compten amb el suport del govern local, en mans del Bloc.
L'oposició a la iniciativa urbanística s'ha aglutinat entorn de la plataforma Frainos, entre veïns de Benasau i de poblacions contigües a ella. Francisco Picazo, president de la plataforma contra el PAI i la requalificació de sòl que preveu el nou PGOU de Benasau, apunta directament a l'equip de govern local, que lidera l'alcaldessa Gloria Oltra, com a responsable de la fractura social que l'urbanisme ha provocat en la localitat.

AGERMANAMENT VIRTUAL

Ares del Maestre, 22-gener de 2006.

Hola amics!Som la gent d'Ares del Maestre a l'Alt Maestrat, suposo que ja sabieu dela nostra existència pel senzill fet de compartir el topònim del poble.Tenim una web, en construcció això sí, i hem pensat de posar un enllaç ala vostra.Com vosaltres som un poblet menut, de muntanya i fred, sense granspretensions però que pensem que seria bonico fer un agermanament encaraque fos vitual. Si us sembla bé podeu fer el mateix a la vostra web.Rebeu una abraçada des d'ací dalt!
Jordi

URBANISMO DEPREDADOR


BENASAU JUNY 2005

Vos remetem una còpia de l'article publicat en Les Províncies el 16-05-2005 relatiu a l'informe del Síndic de Greuges (el nostre Defensor del Poble) en el que parla dels abusos produïts a l'aplicar la LRAU (Llei Reguladora de l'Activitat Urbanística), vigent des de 1994 i que dóna poders immensos a l'urbanitzador.
L'informe, critica que els propietaris "han sigut absolutament ignorats per una connivència premeditada entre l'Ajuntament i l'Urbanitzador, i que la dita llei ha permés una greu vulneració dels drets mes elementals dels xicotets propietaris".
Actualment hi ha en tràmit d'aprovació una nova llei LUV ( Llei Urbanística Valenciana) que establirà entre altres coses: "que per primera vegada, en la retribució del sòl els terrenys dels propietaris es valoren a preu de mercat, una obligació que recaurà en els urbanitzadors, això permetrà que existisquen majors garanties enfront de valoracions de sòl a preu de terreny rústic", limita els beneficis dels urbanitzadors, que no podran superar en cap cas el 10% dels costos d'urbanització.

LAS PROVINCIAS DIGITAL

Viernes, 11 de noviembre de 2005

El temporal de lluvia y nieve aísla pueblos, atrapa conductores y corta carreteras en la Comunidad
Alicante La provincia de Alicante recibió las primeras nevadas sin los numerosos problemas que se vivieron en el norte de Castellón. Las sierras de Aitana y Mariola amanecieron nevadas, aunque fuentes de Emergencias confirmaron que no fue necesario el uso de cadenas en las carreteras de acceso a las zonas de montaña. El hielo en los accesos a Benassau, Ares del Bosc y Alcoleja, sin embargo, complicó la circulación. Las comarcas del interior no fueron las únicas que sufrieron el azote del primer temporal del otoño. La falta de previsión y la fuerza de las precipitaciones que descargaron en la comarca de la Marina causaron inundaciones en numerosas poblaciones y vías de acceso.Este fue el caso de la urbanización Pla de Mar, en Calpe. La veintena de viviendas que conforman el grupo residencial, junto a Las Salinas, quedaron rápidamente anegadas tras la primera tromba de agua de la mañana. Lo mismo ocurrió en algunos tramos de la avenida de los Ejércitos Españoles, por lo que se procedió a cortar el vial al tráfico rodado en algunos puntos, así como al cierre del resto de calles inundadas de la zona. La grúa municipal se vio obligada a retirar varios vehículos que habían sufrido averías a causa de los grandes charcos que se acumularon en numerosos viales.

OBSERVACIONS DE CAVANILLES



Observaciones sobre la historia natural, geografía, agricultura, población y frutos del Reyno de Valencia.

Tomo I I / CAVANILLES I PALOP, Antoni J. / 1795

104 – En los olivos y algarrobos no corresponde el fruto a su corpulencia y lozanía, porque ni se podan como corresponde, ni los algarrobos tienen suficiente número de machos. Debieran corregirse estos defectos, nacidos sin duda de la ignorancia o preocupación, perpetuada de padres a hijos. Pudieran también sacar mucha utilidad los del valle si a imitación de los de Confrides guarneciesen los ribazos con almeces y álamos negros, aprovechando sus varas para horcas y garrotes. Allá vimos que esta industria en nada perjudica a las producciones del campo, y es lástima la ignoren hombres tan aplicados y laboriosos. Desde Guadalest a Callosa es común el ruldo, o bien coriaria con hojas de arrayán, la adelfa, el taray de Alemania, la borraja, la ínula pulicaria, y otras plantas conocidas. Va subiendo el terreno hasta Beniardá; sucédense lomas cada vez más altas hasta Benifato, donde empiezan cuestas rápidas para subir a Abdet, situado a la izquierda del camino que baxa del puerto. Muy pronto se ve el castillo que defiende la entrada del valle por poniente, seguido del último pueblo de la Baronía, que es Confrides, y se empieza a baxar por las faldas de Serrella, opuestas al norueste. Hay poco cultivo en aquella altura por impedirlo el suelo peñascoso: auméntase pasada media hora, y se descubren dos lugarcillos distantes entre sí un quarto de legua, uno a la derecha del camino, y otro a la izquierda; este se llama Beniáfer, anexo de Alcoleja, y el de la derecha Ares del Bosc, anexo de Benasau. El término común a Benasau y Ares tiene una hora de diámetro, todo de cuestas y barrancos, que han sabido aprovechar los 37 vecinos de Ares y los 93 de Benasau: sólo tiene 30 jornales de huerta, regados con las aguas que baxan de Serrella y Aitana, en que hay muchas moreras, porción de maíz y hortalizas. A principios del siglo apenas llegaban a 70 los vecinos de ambos pueblos; su multiplicación procede de las ganancias y subsistencias que les han producido su agricultura y las fábricas de Alcoy, que extienden hasta allí su benéfica influencia. Las mujeres y niñas de Benasau ganan cada semana hilando lanas más de 100 pesos; utilidad considerable respecto al vecindario. La industria y aplicación es la verdadera fuente de la felicidad. No se conoce la miseria en aquellos pueblos, cuyos moradores viven alegres y robustos sin luxo ni necesidades facticias: cogen en recompensa de sus trabajos 310 cahíces de trigo, 80 de maíz, 150 de otros granos que allí llaman mixturas, 500 arrobas de aceyte, 100 de higos, 1200 de pasas, 20 de uva fresca, 4400 cántaros de vino, y 260 libras de seda.

DIFERENTS CENS D´ARES DELBOSC (1646-2004)

NOMBRE DE VEÏNS DELS POBLES, SEGONS EL CENS DE 1646

Benasau.......................................................23
Penàguila (1)...............................................145
(1) Xifra conjunta de Penàguila i Ares del Bosc

NOMBRE DE VEÏNS DELS POBLES EN 1768 SEGONS EL CENS D´ARANDA

Benasau..................................................365
Ares del Bosc...........................................115

NOMBRE DE VEÏNS DELS POBLES AL 1-01-1998

Població per sexe.
Nom...............Total.....Homes.......Dones
BENASAU..........198..........98..........100
ARES.................12............6.............6

NOMBRE DE VEÏNS DELS POBLES AL 2004

Població per sexe.

Nom...............Total.......... Homes..........Dones
BENASAU......... 198..............96...............102
ARES.................39..............22.................17